Saltar a continguts

Ass. Familiars de Represaliats pel Franquisme

Navegació

 
 

Menú principal

Fotos 2011/12/13/14

Foto de la Galeria
Veure fotogaleria
Foto de la Galeria
Veure fotogaleria
Foto de la Galeria
Veure fotogaleria

Més...

Foto de la Galeria

100 Anys d'Anarcosindicalisme

Museu d'Història de Catalunya

El Museu d’Història de Catalunya acull l’exposició “100 anys d’anarcosindicalisme”, que repassa el centenari del moviment sindical de caràcter revolucionari i orientació anarquista. Aquest moviment va constituir a la península ibèrica una gran força revolucionària amb una intensitat sense precedents. Aquesta mostra, organitzada conjuntament per la Confederació General del Treball (CGT) i la Fundació Salvador Seguí, explica el fenomen i reconeix els militants del moviment.
A través d'una selecció de premsa, llibres, cartells i documents d'arxiu, la mostra recorda els seus protagonistes, evoca l’obra anarcosindicalista, recupera la seva memòria i reivindica la seva vigència. L'exposició situa cronològicament el visitant des dels principis filosòfics al present d’aquest fenomen, a través de quatre etapes diferenciades per colors: verd 1910-1931, violeta 1931-1939, marró 1939-1975 i vermell 1975-2010, amb un discurs gràfic que conclou amb imatges de l'actualitat sindical.
Cada etapa ofereix una cronologia i una llista de 25 noms de destacats militants, constituint un total de 100 noms, per a un centenari, així com documentació original significativa de cada època que es mostra emmarcada entre parets i aparadors en què es podran veure peces inèdites de la història d’aquest fenomen.

Foto de la Galeria